Idy Chan @ Hong Kong Book Fair 2016

July 24, 2016 at 22:20

Sources: AppleDaily2 / MingPao / Headline / NetEase / HK01 / WenWeiPo / FanYes /

Idy’s Segment Starting at 26:26 and Ending at 44:44 at video below:


陳善之封陳玉蓮為最好戀人:好靚好可愛
07月24日(日) 20:06【on.cc東網專訊】 陳善之為新書舉行分享會,獲好友陳玉蓮到場支持,他表示新書由入無綫訓練班到做幕後,更認識了一生最好戀人兼好朋友。問到會否想起不開心事?他表示:「我好阿Q,做人從來唔記唔開心,只記開心,將『毒素』掟走,蕭芳芳教我發生唔開心,唔舒服嘅嘢,每日當垃圾掟走,好多謝佢。」

提到李嘉欣爆二人曾有鬧幼稚交,他表示:「有架,有自己立場,想為件事爭取,當我做經理人,要藝人覺得舒服,以佢為先,20年合作,無論佢定黎生(黎明)都係,講出嚟,第二日都唔會提,掟晒啲意見,達到效果,唔會返舊賬。」提到傳與黎明不和,會否在書寫二人相處之道?他表示:「講佢細心,我大意,傳係傳,我哋唔會解釋,我好低調,唔係嘅嘢講都嘥氣。」

問到陳玉蓮被他形容為最好戀人,陳善之搶答說:「我係獨身主義,如果我會結婚,我會追蓮妹,覺得佢好靚好可愛。」他更爆有次二人去日本,被認錯為另一富商,大家得啖笑。二人表示現在大家都忙,沒有時間一同去旅行。陳善之更讚蓮妹自己可以拿地圖親遊中國及自己識換車胎,自嘲自己壞車都要叫救命。



blank